För dig på väg till ett viktigt jobb!

Framtidens yrkesförare utbildas vid Bergstrands Vuxenutbildning Arlanda. Skolan är liten och familjär med transportutbildning i toppklass. Vi förbereder dig till ett viktigt jobb.

Våra vuxen­utbildningar i Arlanda

Två byggjobbare står framför en grävmaskin i solnedgången

På Bergstrands Vux kan du utbilda dig till godshanterare, lastbils­mekaniker och personbils­mekaniker, bussförare och lastbilsförare. Inom samtliga yrken råder det stor brist på arbetskraft, vilket ger dig en ljus framtid. Vi utbildar dig till ett viktigt jobb!

Två byggjobbare står framför en grävmaskin i solnedgången
En grön linjeteckning av en buss

Bussförare

Att köra människor i buss är ett stort ansvar. Det är också ett varierande och socialt jobb. Bergstrands utbildningar förbereder dig inför det viktiga jobbet som bussförare. Utbildningen finns i Stockholm & Arlanda.

En grön linjeteckning av en lastbil

Lastbilsförare

Hos Bergstrands tar du raka vägen till ett viktigt jobb som Lastbilsförare. Våra utbildningar är utformade tillsammans med branschen. Allt är genomtänkt vad gäller teori, praktiska övningar och arbetsplatsförlag lära (praktik), för att du ska få jobb.

Ansökan och kurs­­starter

Alla ansökningar till Bergstrands Vuxenutbildning går via din hemkommun. Du får också ditt antagningsbesked från din kommuns vuxenutbildning.

En bild på Bergstrands Arlanda lokaler

En personlig skola där alla känner alla

Bergstrands Vuxenutbildning Arlanda är ledande på transportteknik. Vi utbildar yrkesförare som sedan har lätt att få jobb.

Många säger att vår skola har en speciell stämning. Utbildningen är personlig och elever och lärare har nära samarbete. Kanske handlar det om att skolan är ganska liten när det gäller antalet elever. Detta gör att elever och lärare verkligen lär känna varandra. Många får vänner för livet.

En körgård utöver det vanliga

Bergstrands ligger i anslutning till Arlanda flygplats, utanför skolans dörrar finns en körgård som har allt man kan önska som elev och lärare. Här körs många mil, både framåt och bakåt.

Bra att veta

Här utvecklas du på väg mot ett viktigt jobb. Vi sätter dig i centrum och är öppna för nytänkande.

Du är redo för anställning vid utbildningens slut. Målet är att du ska få ett jobb där du trivs och utvecklas. Efter utbildningen kan du också plugga vidare om du föredrar det.

På alla orter vi finns har vi skapat samarbeten med välrenommerade företag för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Tillsammans med dem och dig gör vi allt för att uppnå en bra utbildning som leder till en anställning.

Frågor? Kontakta Georgios Makris

Rektor på Bergstrands Vux Arlanda

08-708 00 90
georgios.makris@beut.se

Nyheter