Arbetsmarknadsutbildning
Uppsala

För dig på väg till ett viktigt jobb!

Vi brukar få höra att Bergstrands skola för arbetsmarknadsutbildningar i Uppsala skiljer sig mycket från andra liknande skolor. Här finns ingen distans mellan lärare och elever. Alla pratar och fikar med alla, något som ger en avslappnad stämning. När eleverna trivs och har nära kontakt med lärarna blir också studieresultaten bättre.

Vår arbetsmarknadsutbildning i Uppsala

Flera lastbilar står i bredd

Hos Bergstrands tar du raka vägen till ett viktigt jobb som Lastbilsförare. Våra yrkesförarutbildningar ges på uppdrag av Arbetsförmedlingen.

Flera lastbilar står i bredd

Ansökan och kurs­­starter

Alla ansökningar till Bergstrands arbetsmarknadsutbildningar går via Arbetsförmedlingen. De avgör också om din ansökan blir godkänd eller ej.

En bild på Bergstrands Uppsala lokaler

Verklighetsnära utbildning så att du enkelt ska få jobb

Du lär dig om ditt framtida yrke och branschen du kommer att jobba i. Du ställs inför verkliga problem och händelser som du kommer att möta på riktigt när du är klar med utbildningen.

Bra att veta

Nej. Alla våra lastbilar har halvautomatisk växellåda och det finns inget krav på att manuellt B-körkort.

Tyvärr inte. Vi erbjuder en yrkesutbildningen som ger dig nödvändiga färdigheter för att klara yrket som lastbilschaufför. Här ingår YKB, ADR-kurser och truckutbildningar.

Nej, utbildningen är helt kostnadsfri. Utbildningen är däremot på heltid så det går inte att jobba samtidigt som du utbildar dig hos oss.

Arbetsmarknadsutbildningen är knappt 23 veckor lång. Får du läsa CE är det ytterligare 6 veckor.

Ja, det går bra. Dock måste AF godkänna din APL-plats innan du får påbörja din praktik.

Bra fråga. Då utbildningen är på heltid så förväntas du vara på skolan mellan 07:30 och 16:30.

Ja, tanken är att AF ska kunna erbjuda enstaka delar av utbildningen om det gör deltagaren anställningsbar. Prata gärna med din handläggare på AF om du vill delta i enskilda moduler.

Bergstrands Arbets­marknads­utbildning Uppsala

Hansellisgatan 21
754 50 Uppsala

Tel: 010-768 12 85

E-post: af-uppsala@beut.se

Nyheter