Arbets­marknads­utbildning
Stockholm
En leende kille i en grå hoodie

För dig på väg till ett viktigt jobb!

Vi brukar få höra att Bergstrands skola för arbets­marknads­utbildningar i Stockholm skiljer sig mycket från andra liknande skolor. Här finns ingen distans mellan lärare och elever. Alla pratar och fikar med alla, något som ger en avslappnad stämning. När eleverna trivs och har nära kontakt med lärarna blir också studieresultaten bättre.

Våra arbets­marknads­utbildning i Stockholm

En kvinna målar en vägg i ett rum.

Det råder stor brist på målare idag och enligt Arbets­förmedlingens yrkes­prognos kommer målare ha mycket god jobbchanser, både på ett och fem års sikt.

En kvinna målar en vägg i ett rum.
Flera lastbilar står i bredd

Hos Bergstrands tar du raka vägen till ett viktigt jobb som Lastbilsförare. Våra yrkesförarutbildningar ges på uppdrag av Arbetsförmedlingen.

Ansökan och kurs­­starter

Alla ansökningar till Bergstrands arbetsmarknadsutbildningar går via Arbetsförmedlingen. De avgör också om din ansökan blir godkänd eller ej.

En man och kvinna som målar en vägg med en pensel.

Arbets­marknads­utbildning som gör dig anställningsbar

Arbetsförmedlingen har tillsammans med branschen tagit fram utbildningen Byggnadsmålare. Målsättning är att göra dig anställningsbar i en bransch där det råder stor efterfrågan på utbildad arbetskraft. Utbildningen vänder sig till dig som har någon form av erfarenhet från måleri och är eller riskerar att bli arbetslös. Bergstrands har bedrivit vuxenutbildning sedan 2006 och har utsetts av Arbets­förmedligen som utbildnings­anordnare av utbildningen.

Moderna och ljusa lokaler

Vår arbetsmarknadsutbildning i Stockholm är belägen på Ranhammarsvägen 14 i Bromma. Lokalerna är stora och utrustade med den senaste tekniken. Allt är byggt och anpassat för bästa möjliga undervisning.

Bra att veta

Du tar dig bekvämt med Tvärbanan till våra skolor, stationen heter Norra Ulvsunda. Det spelar ingen roll var i Stockholmsområdet du bor. Du tar dig hit enkelt med Tvärbanan från Hammarby i söder eller Solna i norr.

Här utvecklas du på väg mot ett viktigt jobb. Vi sätter dig i centrum och är öppna för nytänkande.

Du är redo för anställning vid utbildningens slut. Målet är att du ska få ett jobb där du trivs och utvecklas. Efter utbildningen kan du också plugga vidare om du föredrar det.

På alla orter vi finns har vi skapat samarbeten med välrenommerade företag för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Tillsammans med dem och dig gör vi allt för att uppnå en bra utbildning som leder till en anställning.

Vill du gå utbildningen måste du vara inskriven på Arbetsförmedlingen. Det är också Arbetsförmedlingen som avgör om du får gå utbildningen utifrån de kriterier som gäller. Läs mer om utbildningen här!

Nej. Alla våra lastbilar har halvautomatisk växellåda och det finns inget krav på att manuellt B-körkort.

Nej, utbildningen är helt kostnadsfri. Utbildningen är däremot på heltid så det går inte att jobba samtidigt som du utbildar dig hos oss.

Bergstrands Arbets­marknads­utbildning Stockholm (Lastbilsförare)

Johannesfredsvägen 9-11
168 69 Bromma

Tel: 010-768 12 84

E-post: af-stockholm@beut.se

Bergstrands Arbets­marknads­utbildning Stockholm (Måleri)

Ranhammarsvägen 14
168 67 Bromma

Tel: 070-736 09 81

E-post: af-stockholm@beut.se

Nyheter