Arbets­marknads­utbildning
Stockholm

För dig på väg till ett viktigt jobb!

Vi brukar få höra att Bergstrands skola för arbets­marknads­utbildningar i Stockholm skiljer sig mycket från andra liknande skolor. Här finns ingen distans mellan lärare och elever. Alla pratar och fikar med alla, något som ger en avslappnad stämning. När eleverna trivs och har nära kontakt med lärarna blir också studieresultaten bättre.

Våra arbets­marknads­utbildning i Stockholm

Målare

Det råder stor brist på målare idag och enligt Arbets­förmedlingens yrkes­prognos kommer målare ha mycket god jobbchanser, både på ett och fem års sikt.

Målare

Ansökan och kurs­­starter

Alla ansökningar till Bergstrands arbets­marknads­utbildning går via Arbets­förmedlingen. De avgör också om din ansökan blir godkänd eller ej.

Måleri

Arbets­marknads­utbildning som gör dig anställningsbar

Arbetsförmedlingen har tillsammans med branschen tagit fram utbildningen Byggnadsmålare. Målsättning är att göra dig anställningsbar i en bransch där det råder stor efterfrågan på utbildad arbetskraft. Utbildningen vänder sig till dig som har någon form av erfarenhet från måleri och är eller riskerar att bli arbetslös. Bergstrands har bedrivit vuxenutbildning sedan 2006 och har utsetts av Arbets­förmedligen som utbildnings­anordnare av utbildningen.

Moderna och ljusa lokaler

Vår arbetsmarknadsutbildning i Stockholm är belägen på Ranhammarsvägen 14 i Bromma. Lokalerna är stora och utrustade med den senaste tekniken. Allt är byggt och anpassat för bästa möjliga undervisning.

Bra att veta

Du tar dig bekvämt med Tvärbanan till våra skolor, stationen heter Norra Ulvsunda. Det spelar ingen roll var i Stockholmsområdet du bor. Du tar dig hit enkelt med Tvärbanan från Hammarby i söder eller Solna i norr.

Här utvecklas du på väg mot ett viktigt jobb. Vi sätter dig i centrum och är öppna för nytänkande.

Du är redo för anställning vid utbildningens slut. Målet är att du ska få ett jobb där du trivs och utvecklas. Efter utbildningen kan du också plugga vidare om du föredrar det.

På alla orter vi finns har vi skapat samarbeten med välrenommerade företag för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Tillsammans med dem och dig gör vi allt för att uppnå en bra utbildning som leder till en anställning.

Vill du gå utbildningen måste du vara inskriven på Arbetsförmedlingen. Det är också Arbetsförmedlingen som avgör om du får gå utbildningen utifrån de kriterier som gäller. Läs mer om utbildningen här!

Nyheter

  • Välkommen på prova-på-dag på Bergstrands arbetsmarknadsutbildning! Under prova-på-dagarna kommer vi att arbeta med grunderna inom måleri,[...]

  • När: 28 april kl. 13:00 Du som funderar på att bli byggnadsmålare, välkommen på ett studiebesök[...]

  • Spackling

    INFORMATIONSMÖTE  7/3 "Infomöte 22/2 är inställt, information går ut direkt till dem som anmält sig[...]