För dig på väg till ett viktigt jobb!

I Uppsala har vi vuxen­utbildningar inom fordons­branschen. Du möter fantastiska lärare och vistas i nyrenoverade lokaler och verkstäder. Stor del av utbildningen sker ute på riktiga företag, där också jobbmöjligheter finns.

Välkommen!

Våra vuxen­utbildningar i Uppsala

Två byggjobbare står framför en grävmaskin i solnedgången

På Bergstrands Vux kan du utbilda dig till godshanterare, lastbils­mekaniker och personbils­mekaniker, bussförare och lastbilsförare. Inom samtliga yrken råder det stor brist på arbetskraft, vilket ger dig en ljus framtid. Vi utbildar dig till ett viktigt jobb!

Flera lastbilar står i bredd
En grön linjeteckning av en gaffeltruck som lyfter gods

Godshantering

Lager- och terminalarbetare tar emot varor och kontrollerar att det är rätt produkt och antal när de anländer, samt packar och lastar gods som ska distribueras vidare.

En grön linjeteckning av en skiftnyckel och en lastbil

Lastbilsmekaniker

Gillar du problemlösning och teknik? Då är utbildningen Maskin- och lastbils­teknik något för dig! Detta är ett passande yrke för dig som gillar teknik och datorer och vill bli proffs på elektronik och felsökning på tunga fordon.

En grön linjeteckning av en bild med en skiftnyckel i förgrunden

Personbilsmekaniker

Gillar du fordon och att lösa problem? Då är utbildningen personbilsmekaniker mitt i prick. Du utbildas till en kunnig fordonstekniker som har lätt att få jobb.

Ansökan och kurs­­starter

Alla ansökningar till Bergstrands Vuxenutbildning går via din hemkommun. Du får också ditt antagningsbesked från din kommuns vuxenutbildning.

En bild på Bergstrands Uppsala lokaler

Verklighetsnära utbildning så att du enkelt ska få jobb

Du lär dig om ditt framtida yrke och branschen du kommer att jobba i. Du ställs inför verkliga problem och händelser som du kommer att möta på riktigt när du är klar med utbildningen.

God mat i den populära restaurangen

Restaurangen är populär, särskilt eftersom maten är så god. Kockarna överraskar med ny vällagad husmanskost varje dag och det finns alltid ett vegetariskt alternativ.

Nya ljusa lokaler

Lokalerna är nyrenoverade, allt är ljust och fräscht. I fordons­verkstan finns sex moderna fordons­lyftar samt gamla och nya bilmodeller att meka med.

Certifierat Motorbrans­ch­college

Vår utbildningsanläggning i Uppsala är ett certifierat Motorbranschcollege. Detta betyder att vår utbildning är kvalitetsgranskad för att hålla en mycket hög standard.

Bra att veta

Här utvecklas du på väg mot ett viktigt jobb. Vi sätter dig i centrum och är öppna för nytänkande.

Du är redo för anställning vid utbildningens slut. Målet är att du ska få ett jobb där du trivs och utvecklas. Efter utbildningen kan du också plugga vidare om du föredrar det.

På alla orter vi finns har vi skapat samarbeten med välrenommerade företag för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Tillsammans med dem och dig gör vi allt för att uppnå en bra utbildning som leder till en anställning.

Frågor? Kontakta Sanna Vingren

Rektor på Bergstrands Vux Uppsala

018-418 86 34
sanna.vingren@beut.se

Nyheter