Fordon
Godshantering
En gaffeltruck som står mellan lagerhyllorna

Mycket mer än att köra lastbil

Du som väljer utbildningen godshantering kan arbeta med lager och logistik på företag eller på en godsterminaler. Vi utbildar dig till ett viktigt jobb!

En kvinna som kör en gaffeltruck i ett lager

Så går utbildningen till

Din utbildning kommer att ske inne på skolan men även ute på företag. Utbildningen ger dig möjlighet att ta truckkort och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Utbildningen går som lärlingsutbildning vilket innebär att stora delar sker ute i verkligheten.

Utbildningen är på heltid!

En kvinna kör en gaffeltruck

APL – Arbetsplats­­förlagt lärande

En stor del av din utbildning sker ute på ett företag. Det kallas Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Arbetsplatsförlagt lärande sker på en riktig arbetsplats och du får möjlighet att träna på och fördjupa dina kunskaper.

En person bockar av saker på en lista

Ett varierat yrke med möjlighet till jobb

I terminalerna lossas godset snabbt för att effektivt distribueras vidare. I lagret plockas godset in i rätt fack och levereras in i lagersystemet. Lager- och terminalarbetare tar emot varor och kontrollerar att det är rätt produkt och antal när de anländer, samt packar och lastar gods som ska distribueras vidare. Som terminalarbetare och lagerarbetare behöver du vara serviceinriktad och ha bra ordningssinne. Yrken inom godshantering, lager och terminal är bristyrken vilket gör att arbetsmarknaden är väldigt god och det finns många lediga jobb.

Bra att veta

  • Godkänd i Svenska grund eller Svenska som andraspråk grund.

Utbildning: Godsmottagare, lager och terminal - Lärling

Kurspaket

Kurs Poäng
Hantering av varor och gods 200 p
Lastbärare 200 p
Maskinell godshantering 200 p
Service och bemötande 1 100 p
Totalt: 700 p

Hantering av varor och gods 200 p Lastbärare 200 p Maskinell godshantering 200 p Service och bemötande 1 100 p Totalt: 700 p

Studierna på Bergstrands bedrivs heltid på gymnasienivå och är CSN-berättigade. Du kan ansöka till CSN så fort du har blivit antagen. Tänk på att du endast kan söka för 53 veckor åt gången. Är din utbildning längre behöver du göra två ansökningar om studiemedel.

Du som elev inom vuxenutbildningen bekostar själv din studielitteratur. Vi använder digitalt läromedel och beroende på yrkespaket varierar kostnaderna mellan 1500 och 5000kr.

Om du vill veta mer om slutbetyg och examen inom vuxenutbildning läs mer på skolverkets hemsida.

Har du mer frågor eller funderingar vänligen kontakta Bergstrands studie- och yrkesvägledare.

syv.vux.uppsala@beut.se

Här finns vuxen­utbildningen Godshantering

Bergstrands VUX Uppsala

Hansellisgatan 21

754 50 Uppsala

En grön pil som länkar till Vux Uppsala

Vuxenutbildningar inom Bergstrands Vux

På Bergstrands Vux kan du utbilda dig till godshanterare, lastbils­mekaniker och personbils­mekaniker, bussförare och lastbilsförare. Inom samtliga yrken råder det stor brist på arbetskraft, vilket ger dig en ljus framtid. Vi utbildar dig till ett viktigt jobb!

En grön linjeteckning av en buss

Bussförare

Att köra människor i buss är ett stort ansvar. Det är också ett varierande och socialt jobb. Bergstrands utbildningar förbereder dig inför det viktiga jobbet som bussförare. Utbildningen finns i Stockholm & Arlanda.

En grön linjeteckning av en gaffeltruck som lyfter gods

Godshantering

Lager- och terminalarbetare tar emot varor och kontrollerar att det är rätt produkt och antal när de anländer, samt packar och lastar gods som ska distribueras vidare.

En grön linjeteckning av en lastbil

Lastbilsförare

Hos Bergstrands tar du raka vägen till ett viktigt jobb som Lastbilsförare. Våra utbildningar är utformade tillsammans med branschen. Allt är genomtänkt vad gäller teori, praktiska övningar och arbetsplatsförlag lära (praktik), för att du ska få jobb.

En grön linjeteckning av en skiftnyckel och en lastbil

Lastbilsmekaniker

Gillar du problemlösning och teknik? Då är utbildningen Maskin- och lastbils­teknik något för dig! Detta är ett passande yrke för dig som gillar teknik och datorer och vill bli proffs på elektronik och felsökning på tunga fordon.

En grön linjeteckning av en bild med en skiftnyckel i förgrunden

Personbilsmekaniker

Gillar du fordon och att lösa problem? Då är utbildningen personbilsmekaniker mitt i prick. Du utbildas till en kunnig fordonstekniker som har lätt att få jobb.

Ansökan och kurs­­starter

Alla ansökningar till Bergstrands Vuxenutbildning går via din hemkommun. Du får också ditt antagningsbesked från din kommuns vuxenutbildning.

Nyheter